Op zoek naar een goede haardroger voor in uw hotel en/of logiesfaciliteiten?

Tegenwoordig zijn haardrogers in hotelkamers een absolute must gewoonweg omdat ze bijdragen aan de optimale totaalbeleving van de gast. Om het bos door de bomen te zien, kan u hier een checklist die uw keuze vergemakkelijkt terug vinden.

Check 1 : Veiligheidsschakelaar?

U wenst ten alle tijden de veiligheid van uw gasten te garanderen. Daarom is het van primordiaal belang dat u steeds een model van hotelhaardroger met een veiligheidsschakelaar kiest. Tenslotte is een haardroger een elektrisch apparaat dat in de badkamer wordt gebruikt. Dus denk niet enkel aan het design maar ook aan de veiligheid.

Check 2 : DC of AC motor?

De meeste haardrogers beschikken over een DC of AC motor. Een DC motor is eigenlijk een basis motor. De hotelhaardrogers moet een DC motor hebben een hoge blaassnelheid maar maken doorgaans meer geluid. De AC motor is kwalitatief beter en duurzamer dan een DC motor. De hotelhaardrogers met AC motor zijn krachtiger en hebben een beter vermogen en hogere wattage. Dus hoe krachtiger de motor, hoe hoger het aantal vermogen dus hoe beter en sneller uw haar droogt.

Check 3 : Losse haardroger of wandhaardroger?

We bespreken hier de voor en nadelen van beide modellen.

De meeste losse haardrogers worden in mooie opbergzakken aangeboden zodat u deze proper en gemakkelijk kan plaatsen in een kast of lade van de gastenkamer. Helaas vinden sommige hotelgasten deze losse haardrogers erg leuk en belanden ze wel eens in hun bagage mee naar huis. Het wandmodel is voorzien van een antidiefstal beveiliging en wordt daarenboven nog eens gemakkelijk gemonteerd aan de muur.

Er zijn verschillende wandhouders op de markt. De meest voorkomende zijn de vork en de drop-in wandhouder. De drop-in houder is iets gemakkelijk en praktischer in gebruik dan de vork-houder. Gasten kunnen de hotelhaardroger verkeerdelijk op de vork plaatsen waardoor de haardroger al gauw valt en beschadigd wordt.

Check 4 : Statisch of dynamisch snoer?

Het grote voordeel van een hotelhaardroger met spiraalsnoer ten opzichte van een hotelhaardroger met statisch snoer is zijn rekbaarheid. Het snoer kan uitgetrokken worden tot maximale lengte en komt weer vanzelf in zijn oorspronkelijk staat terug. Vaak wordt het statische snoer rondom de hotelhaardroger gebonden bij het opbergen van de haardroger in het badkamermeubel. Helaas vermindert zo de duurzaamheid van het snoer en wordt de elektrische stroom op korte termijn minder goed geleid. 

Check 5 : Warmtestanden of ionentechnogie?

Een optimaal droogproces van uw haar kan u bekomen  door gebruik te maken van  verschillende warmtestanden. Belangrijk om te checken is of de hotelhaardroger met verschillende standen ook een koude luchtstand heeft.  De koude luchtstand zou het haar minder beschadigen en wordt aangeraden bij personen met dun haar.

Een hotelhaardroger met ionentechnologie geeft een nog gezondere droogervaring  dan een klassiek model met verschillende warmtestanden. Het haar wordt minder blootgesteld aan de hitte en de haarschubben sluiten zich beter en sneller door de negatieve ionen die tijdens het drogen vrijkomen. Kortom de droogtijd wordt verkort en het vocht wordt vastgehouden. Het resultaat is meteen zichtbaar. Uw haar lijkt niet alleen minder statisch en pluizig maar glanst als nooit te voren.