De meest voorkomende vragen over Hotelkluizen

Vandaag de dag heeft ieder hotel op hun gastenkamers hotelkluizen. Vroeger werd dit eerder als een luxeproduct voor bepaalde hotels beschouwd. Maar tegenwoordig is iedere hotelier zich bewust van de meerwaarde dat een hotelkluisje biedt aan zijn/haar gast. U kan dan ook hotelkluizen in verschillende afmetingen, met verschillende beveiligingsniveaus en geavanceerde opties kopen. We proberen hier alle mogelijkheden op een rijtje te zetten!

 

Hoe werken hotelkluizen?

  • Code-to-close

Zoals eerder vermeld is het belangrijk om toegangscontrole special ontworpen voor het hotels te kiezen. Dit is eveneens even belangrijk voor kluizen. Traditioneel werkt een huis- of kantoorkluis met vooraf ingestelde codes. Een hotelkluis werkt met de code-to-close technologie. Dit wil zeggen dat u een code moet ingeven om de kluis te sluiten. Om deze te openen gebruikt u weer diezelfde code. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de kluis op uw hotelkamer steeds openstaat bij aankomst? Wel dit is de redenen.

Indien u reeds toegangscontrole in uw hotel heeft kan u opteren om op een zeer gebruiksvriendelijke en veilig manier het kamerkluisje te openen. De hotelgast kan zowel met de sleutelkaart zijn kamerdeur als de kamerkluis openen. Hij/zij dient dus geen gebruik te maken van een afzonderlijke code.

 

Zijn er ook mooie kluizen?

Vaak worden hotelkluizen ingebouwd en verankerd in een kast. Mede daarom zijn de meeste hotelkluizen zwart of wit met een deur aan de voorzijde. De laatste jaren zien we toch wel dat de hotelkluis mee evolueert met de trends in de hotelwereld. Tegenwoordig bestaan er dan ook modellen met een design codeklavier. Alsook kluizen die open gaan aan de bovenzijde (Top Open) of zelfs schuif safes behoren tot de mogelijkheden.

 

Veel voorkomende standaard afmetingen?

  • Mini safe: (H250 x B350 x D270) Afmetingen in mm
  • Laptop safe: (H200 x B420 x D390) Afmetingen in mm
  • 17”Laptop safe: (H200 x B508 x D270) Afmetingen in mm

 

Kan ik de draairichting van de deur wijzigen?

Rechtsdraaiend is de standaard. Maar bij de meeste modellen kan de draairichting van de deur van de hotelkluis bij de bestelling gekozen worden.

 

Binnenafwerking van de hotelkluis

Afhankelijk van het gekozen model kan een kluis voorzien worden van binnenverlichting, interieur tapijt of een stekker voor het beveiligd opladen van elektronische toestellen.

 

Krijg ik mijn kluis steeds open?

Is de kluis gesloten achtergelaten of is de klant zijn code vergeten, dan zijn volgende drie noodoplossingen beschikbaar:

  • Draagbare programmator

Wij leveren bij elke nieuwe installatie een draagbare programmator. Hiermee stellen we initieel en op een gebruiksvriendelijke manier de unieke systeemcode, mastercode en kamernummer in de kluis in. Bijkomend kan met de programmator achteraf een kluis uitgelezen worden om te zien wie de kluis laatst heeft geopend. Verder dient de draagbare programmator om de kluis te openen door middel van een pincode.

  • Mechanische sleutel

Standaard worden hotelkluizen voorzien van een mechanische sleutel die toelaat om de kluis te openen in een noodgeval of indien de batterijen van het toestel leeg zijn. Er wordt één unieke sleutel per kluis voorzien. Optioneel kan worden voorzien dat elke kluis met één en dezelfde sleutel kan worden bediend. We raden steeds ten sterkste aan om de sleutels veilig op te bergen zodat misbruik vermeden wordt. Indien u wenst, kan deze mogelijkheid ook uitgeschakeld worden.

  • Mastercode (Optioneel)

Het kan gebeuren dat uw klant zijn code vergeten is of de hotelkluis gesloten houdt bij vertrek. Wij kunnen een specifieke code instellen voor uw hotel zodat jullie steeds met een 6-cijferige code de kluis opnieuw kunnen openen. Helaas wordt deze optie steeds minder aangeboden en toegelaten door hotelketens aangezien deze unieke codes vaak snel circuleren waardoor er een vergroot veiligheidsrisico ontstaat.

Ontdek onze hotelkluizen