Wat kan ik doen voor een optimale handhygiëne?

Een goede handhygiëne is belangrijk om infecties en verdere besmettingen van virussen zoals verkoudheden, griep en Covid-19 tegen te gaan. Maar eigenlijk is een optimale handhygiëne het hele jaar zeer belangrijk om allerlei infecties te voorkomen.

We bespreken hier de verschillende handhygiëne oplossingen:

Bij Axces nemen we de veiligheid van uw collega’s, patiënten, klanten en hotelgasten zeer serieus! Wij bieden een ruim assortiment van hygiëne oplossingen aan die gebruikt kunnen worden in publieke ruimtes van hotels, rusthuizen, woonzorgcentra’s, ziekenhuizen, scholen alsook voor algemene openbare ruimtes.

Handhygiëne 1: Het reinigen van de handen door middel van zeep

Naast hoesten is de verspreiding van bacteriën via de handen de meest voorkomende bron van besmetting. Het is dus cruciaal om uw handen regelmatig met water en zeep te wassen zodat er geen bacteriën via de handen kunnen worden verspreid. In ons assortiment kan u zowel handmatige als automatische zeep verdelers terug vinden.

Handhygiëne 2: het drogen van de handen door gebruik van papier of elektronische drogen

Na het correcte reinigen is ook het correcte drogen van de handen heel belangrijk. U kan kiezen om de handen handmatig te drogen door gebruik te maken van een dispenser die gevuld is met wegwerp papieren handdoekjes. Op relatief zeer korte tijd droogt u uw gereinigde handen helemaal met behulp van de papieren wegwerp handdoekjes. Helaas worden vaak de papieren doekjes niet tijdig aangevuld en moet u noodgedwongen uw handen met WC papier of aan uw kleren afdrogen. De ideale oplossing hiervoor is een automatische of elektronische handendroger. Al onze zeepdispensers en automatische handdrogers zijn gemakkelijk in onderhoud en te plaatsen.

Handhygiëne 3: het desinfecteren van de handen door middel van alcoholische ontsmetting

Na het reinigen en drogen wordt er ook sterk aangeraden om de handen te desinfecteren met ontsmettingsalcohol.  Wij bieden 2 soorten hand ontsmetting dispensers voor een optimale handhygiëne aan.  Zowel de handmatige als automatische desinfectie verdelers kunnen in verschillende kleuren worden besteld. En kunnen beide geleverd worden op een stabiele en speciaal ontworpen desinfectie zuil zodat deze gemakkelijk en overal kunnen geplaatst worden in een ruimte naar uw keuze.

De handmatige dispensers kan u gemakkelijk bedienen door middel van uw elleboog waardoor de juiste hoeveelheid van ontsmettingsalcohol of alcoholgel in uw handen terecht komt. Deze hydro alcoholische dispenser is niet enkel zeer eenvoudig in gebruik maar is tevens gemakkelijk bij te vullen en te onderhouden.

Bij de automatische hand desinfectie verdeler behoeft er geen contact met het apparaat te worden gemaakt. Door de automatische hand detectie bekomt u de desinfecterende alcohol of gel in uw handen. Deze auto hydroalcoholische sanitizers zijn eveneens gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en bevatten een grotere capaciteit.

Intelligente handhygiëne: belangrijk om te weten

Uit ervaring weten we dat niet enkel veiligheid belangrijk is maar dat ook de kwaliteit en het gebruiksgemak van de dispensers primeert.

Al onze automatische verdelers kunnen worden voorzien met een intelligente “in the cloud” applicatie. Hierdoor wordt u steeds tijdig op de hoogte gebracht wanneer de dispenser met zeep, desinfecterende alcohol of gel moet worden bijgevuld. Met deze nieuwste technologie zal uw klant, patiënt of gebruiker nooit voor een lege dispenser staan. Kortom een systeem dat monitort en communiceert waardoor er optimaal gebruiksgemak, geen frustraties en veiligheid wordt gegarandeerd.

Ontdek onze Handhygiëne