Elektronische toegangscontrole voor hotels

Hoe kiest u als hotelier de juiste toegangscontrole voor uw hotel?

Vandaag de dag worden toegangscontroles gebruikt in alomtegenwoordige en verschillende  toepassingen. Wat voor u als hotelier belangrijk om te weten is, is dat er een groot onderscheid moet gemaakt worden tussen de noden voor een hotel én een kantoor of privéwoning. Aangezien hotels specifieke noden hebben, is het belangrijk om te kiezen voor een gespecialiseerde leverancier, zoals onze onderneming Axces, die uw eisen kunnen vertalen en de juiste toegangsoplossingen kunnen bieden. Axces werkt reeds enkele jaren exclusief samen met het merk Onity dat wereldwijd één van de belangrijkste spelers in de toegangscontrole voor hotels is.

Hoe wenst u uw hotel te managen?

De eerste vraag dat u moet stellen is of u een receptie wenst en wanneer deze toegankelijk voor uw hotelgast moet zijn.  Afhankelijk van uw keuze, zijn er verschillende set-ups voor de installatie van uw toegangscontrole. Indien u ‘s avonds geen receptie heeft moet u iets voorzien waardoor gasten die laat aankomen of hun toegangskaart verloren zijn alsnog toegang kunnen krijgen.

Oplossingen hiervoor kunnen zijn:

  • Toegangscontrole geschikt voor mobiele telefoon,
  • Codeklavier of sleutelkluis,
  • Self Check-in Kiosk.

Welke technologieën zijn beschikbaar?

De basis technologie die het meest wordt gebruikt in hotels is de RFID technologie. De RFID staat voor “radio-frequency identification”. Het is een techniek waarmee data opgeslagen worden op een minuscule chip in de sleutelkaart. Via radiogolven leest een elektromagnetische lezer in het hotelslot de gegevens van de sleutelkaart af.

De RFID technologie heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van de magneetkaart technologie die vroeger vooral gangbaar was in hotels.

  • Minder slijtage, kaart wordt nu tegen de lezer gehouden en niet meer ingeschoven,
  • Meer mogelijkheden qua integraties met bv. betaalsystemen, reservatiesystemen,
  • Geen demagnetisatie van de sleutelkaartjes.

Ook voor de gloednieuwe technologie nl. mobiele toegangscontrole bent u aan het juiste adres bij Axces. Deze technologie houdt in dat in het hotelslot een Bluetooth module aanwezig is. Uw gast bekomt zijn digitale sleutel op de smartphone na het veilig en snel downloaden van  een app dat hij/zij maar éénmalig moeten installeren op zijn gsm. Deze nieuw generatie hotelsloten nemen meer en meer hun  intrede in de hotelsector. Hierbij sommen we enkele belangrijke voordelen van de mobiele toegangscontrole op:

  • Wederkerende vaste gasten moet de applicatie slechts één maal installeren. Bij een volgende bezoek ontvangen ze rechtstreeks de digitale sleutel in hun app.
  • U gaat minder kaartjes verbruiken waardoor u geld bespaart,
  • Het geeft een Hi-Tech ervaring ten aanzien van uw klanten,
  • U kan de receptie deels ontlasten.

Heeft u een klant die enkel wenst gebruik te maken van een RFID sleutelkaart, dan kan dit. Beide systemen kunnen indien gewenst door elkaar gebruikt worden door dezelfde gast!

Kan ik koppelen met mijn PMS systeem?

Voor het dagdagelijkse beheer van uw reservaties zal u vermoedelijk gebruikmaken van één van de vele beschikbare PMS systemen op de markt. Axces kan het Onity toegangscontrolesysteem hieraan koppelen waardoor u rechtstreeks vanuit uw PMS sleutelkaarten kan maken of digitale sleutels kan versturen. Dit zorgt voor een tijdsbesparing en betere tracabiliteit.

Zijn er ook mooie sloten?

Over smaken en kleuren valt niet te twisten. Daarom bieden wij u standaard twee verschillende sloten designs aan. Deze designs kunnen dan nog eens geïndividualiseerd worden met één van onze 8 beschikbare kleuren & 11 verschillende klinken.

Kan ik op elke deur een slot plaatsen?

Axces is gespecialiseerd in de plaatsing van toegangscontrole op bestaand of nieuwe deuren. Het maakt voor ons niet uit of u nog met sleutelcilinders werkt of andere elektronische sloten heeft. Onze ervaren techniekers passen uw deuren zo nodig aan tot een mooie integratie van de elektrische sloten gerealiseerd is.

Mocht u nieuwe deuren plaatsen dan nemen wij contact op met uw schrijnwerker om de deuren juist te laten infrezen.

Enkel elektronische sloten op de kamers?

Hoewel onze sloten standalone zijn en extra sloten ten alle tijden kunnen worden toegevoegd, raden wij u ten sterkste aan om goed te analyseren waar u elektrische sloten voorziet. Denk hier vooral aan praktische locaties zoals een linnenberging en aan beveiligde locaties zoals een bureau of bagageruimte.  Uw schuifdeur, lift of bareel kunnen door ons ook voorzien worden van een badgelezer. Wij begeleiden u met veel plezier doorheen dit proces.

Ondervinden mijn gasten hinder tijdens de plaatsing of renovatie werken?

Wij plannen steeds zeer minutieus de installatie van de sloten om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor uw gasten. Zo starten wij niet om 6u ’s ochtends met werken, maar rond 9u als de meeste gasten uit hun kamers zijn. Verder zorgen we er steeds voor dat een kamer zo kort als mogelijk buiten gebruik is. Na het plaatsen of renoveren van de hotelsloten poetsen we zodat de kamer weer gebruikt kan worden.

Ontdek onze toegangscontroles