De smartphone ter vervanging van de keycard

DirectKey app

Laat uw gasten gebruik maken van hun mobiele telefoon om toegang te krijgen tot de parking van uw hotel, via de lift tot in hun hotelkamer.

Is mijn hotel hiervoor geschikt qua grootte?

Het Onity systeem is zeer schaalbaar en flexibel. De grootte van uw hotel maakt niet veel uit. Wij kunnen deze technologie implementeren in een hotel met duizenden kamers maar eveneens in een B&B met 5 kamers.

Welke technologie schuilt er achter en waarom?

Het mobiel systeem van Onity werkt op basis van Bluetooth Low Energy. Naast het lage batterijverbruik, heeft deze technologie als grote voordeel dat uw gasten niet rechtstreeks verbonden moeten zijn met het internet en/of een server om toegang te krijgen tot hun kamer. De sleutel moet éénmaal gedownload worden en blijft dan voor de gehele duur van het verblijf op de smartphone.  Dit maakt het gebruik van onze digitale keycard mogelijk op plaatsen waar geen of slecht ontvangst is zoals in parkings & liften.

Kunnen mijn bestaande sloten hiermee uitgerust worden?

Als u Onity keycards heeft – zelfs verouderde met magneetkaarten – kunnen we deze upgraden naar volwaardige bluetooth hotelsloten. Het is geen enkel probleem indien u geen Onity sloten heeft OF u werkt nog steeds met mechanische sleutels om nieuwe bluetooth sloten te plaatsen.

Wil dit zeggen dat al uw klanten de smartphone moeten gebruiken om in hun kamer te komen?

Neen, indien uw klant wenst gebruik te maken van een keycard dan kan dit. Beide kunnen – indien gewenst – door elkaar gebruikt worden door dezelfde gast! 

Wat moet de gasten juist doen?

 1. Uw gast reserveert een kamer.
 2. U bevestigd de reservatie en vraagt de klant om de app te downloaden.
 3. Op de dag van aankomst ontvangt de gast zijn digitale keycard in de app.
 4. Uw gast opent de bareel van de parking met zijn smartphone en loopt zo door het hotel tot aan zijn kamer.

Welke applicatie moeten mijn gasten gebruiken?

 • DirectKey App

Onity heeft zelf een eigen applicatie ontwikkeld die uw gasten gemakkelijk kunnen downloaden. Deze applicatie zorgt voor een snelle, naadloze en beveiligde communicatie tussen enerzijds het hotel PMS systeem en de app EN anderzijds tussen de app en het slot.

 • Hotelketen

U maakt deel uit van een hotelketen die haar eigen applicatie heeft voor mobiele toegang. Ons systeem is reeds compatibel met de meeste van deze applicaties.

 • Universele hotel applicatie

U wenst een app te gebruiken die naast toegang verlenen tot de kamer ook kan gebruikt worden als conciërge & reserveringsapp. Onity heeft meerdere integraties met diverse universele applicaties.

Wat zijn de kosten?

Onity rekent een kost aan per geactiveerd slot per maand voor het gebruik van de gepersonaliseerde hotelapplicatie en de Cloud Credential server. Onity begrijpt dat meestal niet al uw klanten het systeem zullen gebruiken. Zo moet u slechts een minimum van 20% van het totaal aantal Bluetooth sloten activeren. Heeft u nood aan meer sloten in drukke periodes, dan kan u deze activeren.

De belangrijkste voordelen:

 • U gaat minder keycards verbruiken waardoor u geld bespaart en de natuur een beetje helpt.
 • Het Onity systeem werkt vanop een afstand. U moet niet eerst het slot ontwaken voordat u kan verbinden. Dit moet wel bij andere bluetooth systemen. Vereenvoudigt het gebruik.
 • De quick connect functie van Onity zorgt voor een razendsnelle communicatie tussen de smartphone en het slot. Dit komt de gastervaring zeker te goede.
 • Na het downloaden van de digitale sleutel is er geen verbinding meer nodig met een server of het internet. Extra beveiliging door gebruik 128-bit AES encryptie.
 • Wederkerende gasten moeten de applicatie slechts eenmaal installeren. Bij een volgende bezoek ontvangen ze rechtstreeks de digitale keycard in hun app.

Ontdek de DirectKey

DirectKey